Volledig scherm
PREMIUM
Eem huurder van Ieder1 hangt een nieuw straatnaambord, gefinancierd door de SP, op bij de Buitensingel als onderdeel van protesten tegen woonbedrijf Ieder1. De renovaties aan de woningen zouden niet goed zijn uitgevoerd en de bewoners zitten naar eigen zeggen met extra kosten en schade. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

SP-Zutphen ‘emancipeert’ huurders via protestacties

Gemeenteraden hebben met de vele privatiseringen woningcoöperaties nog weinig invloed op het woonbeleid. Maar de Zutphense SP-fractie zit woonbedrijf Ieder1 stevig achter de vodden. Verspreid over meerdere wijken mobiliseert de politieke partij tal van gedupeerde huurders voor protestacties over slecht uitgevoerde renovaties.

Woensdagavond hangen bewoners die van Ieder1 huren aan de Buitensingel, uit protest een nieuw straatnaambord op. ‘Uitbuitsingel.’ Na renovaties, in opdracht van het woonbedrijf, hebben de actievoerende huurders naar eigen zeggen een gebrekkige woning teruggekregen.

  1. 80.000 euro verlies, maar FC Zutphen raakt niet in paniek: ‘Die cijfers had ik niet moeten noemen’
    PREMIUM

    80.000 euro verlies, maar FC Zutphen raakt niet in paniek: ‘Die cijfers had ik niet moeten noemen’

    Hij is nog geen twee maanden voorzitter, toch had Herman Tuininga tijdens de nieuwjaarsreceptie van FC Zutphen afgelopen weekend een duidelijke boodschap. Op sportief vlak gaat het ‘niet verkeerd’ met de voetbalclub, maar financieel moet het beter. Met een verlies van 80.000 euro over de afgelopen twee jaren is er werk aan de winkel. Maar paniek? Daar is volgens de preses geen sprake van.