Volledig scherm
PREMIUM
Eem huurder van Ieder1 hangt een nieuw straatnaambord, gefinancierd door de SP, op bij de Buitensingel als onderdeel van protesten tegen woonbedrijf Ieder1. De renovaties aan de woningen zouden niet goed zijn uitgevoerd en de bewoners zitten naar eigen zeggen met extra kosten en schade. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

SP-Zutphen ‘emancipeert’ huurders via protestacties

Gemeenteraden hebben met de vele privatiseringen woningcoöperaties nog weinig invloed op het woonbeleid. Maar de Zutphense SP-fractie zit woonbedrijf Ieder1 stevig achter de vodden. Verspreid over meerdere wijken mobiliseert de politieke partij tal van gedupeerde huurders voor protestacties over slecht uitgevoerde renovaties.

Woensdagavond hangen bewoners die van Ieder1 huren aan de Buitensingel, uit protest een nieuw straatnaambord op. ‘Uitbuitsingel.’ Na renovaties, in opdracht van het woonbedrijf, hebben de actievoerende huurders naar eigen zeggen een gebrekkige woning teruggekregen.

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.