Mouayad Haidar (49) is één van de vier statushouders die een contract hebben gekregen bij Zilt-bikes in Zutphen. Nederlands leren gaat veel sneller in de praktijk dan in een leslokaal. Dankzij het aanstellen van een sleutelfiguur op de werkvloer die zo nodig kan vertalen gaat de integratie van de statushouders in het bedrijf gemakkelijker.
Volledig scherm
PREMIUM
Mouayad Haidar (49) is één van de vier statushouders die een contract hebben gekregen bij Zilt-bikes in Zutphen. Nederlands leren gaat veel sneller in de praktijk dan in een leslokaal. Dankzij het aanstellen van een sleutelfiguur op de werkvloer die zo nodig kan vertalen gaat de integratie van de statushouders in het bedrijf gemakkelijker. © Arjan Gotink

Statushouder Mouayad in Zutphen voor het eerst in vaste dienst: ‘Belofte eindelijk uitgekomen’

Hoe kom je als statushouder aan het werk als je de taal (nog) niet goed beheerst? En hoe leer je de taal als je niet dagelijks erin ondergedompeld wordt? Mouayad Haidar (49) maakt grote vorderingen sinds hij stages loopt en werkt. Sinds januari eindelijk ook met een vast contract. Bij Zilt-Bikes in Zutphen is de Syriër nu samen met drie andere statushouders aangenomen. 

  1. Spiksplinternieuwe priklocatie in Malden nauwelijks gebruikt
    Play

    Spiksplin­ter­nieu­we prikloca­tie in Malden nauwelijks gebruikt

  2. Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop
    Play

    Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop