Dinsdagavond vond een steekpartij plaats bij AZC Zutphen.
Volledig scherm
Dinsdagavond vond een steekpartij plaats bij AZC Zutphen. © Rens Hulman

Steekpartij bij AZC Zutphen: slachtoffer naar ziekenhuis, verdachte opgepakt

Bij het asielzoekerscentrum aan de Voorsterallee in Zutphen heeft dinsdagavond een steekpartij plaatsgevonden. Het slachtoffer raakte gewond, een verdachte is opgepakt.

Rond 22.10 uur werd de politie gealarmeerd voor het incident. Agenten kwamen met vier wagens ter plaatse.

Het slachtoffer bleek gewond en moest naar het ziekenhuis, maar volgens de politie was er geen sprake van ernstige verwondingen.

Eén persoon is aangehouden. Over deze verdachte is nog weinig bekend. Ook over de aanleiding van het incident en de relatie tussen dader en slachtoffer is nu nog niets bekend, dat is onderdeel van het onderzoek.

  1. Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolutie
    PREMIUM

    Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolu­tie

    Nog niet zo lang geleden dronken Nederlanders voornamelijk pils. Thuis een halveliterfles of vers getapt in de kroeg. Sinds de ‘bierrevolutie’ is ontketend, verzuipen we zowat in de keuzes voor speciaalbieren en alcoholvrije varianten. De verkoop hiervan stijgt voor het tiende jaar op rij. Maar wat weten we ervan? Het is de heilige missie van bierdeskundige Alain Schepers uit Ruurlo om de achtergebleven kennis over de rijke wereld van het gerstenat op te vijzelen. ,,Je kunt het als zendelingenwerk beschouwen.’’