Steilste deel skatebaan Zutphen gesloten: 'Die pool is best wel link’

videoSkatebaan The Canyon in de Zutphense wijk Leesten is vanaf dinsdag gedeeltelijk gesloten door de gemeente Zutphen. Onbekenden spoten een blauw kunstwerk van graffiti in de pool, het steilste, zwembadachtige gedeelte van de baan. Daardoor is het te glad en te gevaarlijk, stelt de gemeente, waarna zij de pool tot verboden terrein verklaarde.

Woensdagmiddag. Er staan vier gele verbodsborden aan het begin van de skatebaan. Een groepje kinderen vermaakt zich desondanks op de baan. Ze halen stunts uit op hun step. Ze blijven op het grijze, vlakkere gedeelte en mijden de steile blauwgekleurde pool angstvallig. Te gevaarlijk, vinden ze. ,,Ik ga hier vaak steppen en soms ook bmx'en’’, zegt de 9-jarige Thijs Tannemaat uit Warnsveld. ,,Maar ik kom niet in de pool. Veel te glad en te gevaarlijk. Ik heb een paar dagen geleden al een paar kinderen zien vallen in de pool. Best wel link.’’

  1. In ‘The Voice’ schitterende Ziggy (18) kon in Zutphen niet zichzelf zijn
    PREMIUM
    Video

    In ‘The Voice’ schitteren­de Ziggy (18) kon in Zutphen niet zichzelf zijn

    Bijna twee miljoen kijkers zagen Ziggy Krassenberg gisteren in The Voice of Holland vol overtuiging Queens ‘Too much love will kill you’ zingen. Alle coaches draaiden hun stoelen en Ziggy, die tot april in Zutphen woonde, koos voor Anouk. Aan met name Zutphense jongeren bewaart de achttienjarige Ziggy slechte herinneringen. ,,Ik heb veel last gehad van pesterijen en één keer ben ik zelfs een keer met een fles drank gemept.”