Boerderij Veldzicht aan de Enteldijk in Barchem gaat tegen de vlakte. De boerderij ligt pal naast het beschermde natuurgebied Stelkampsveld en is in 2015 verlaten. Natuurmonumenten wil vier huizen op het voormalige boerenerf bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Boerderij Veldzicht aan de Enteldijk in Barchem gaat tegen de vlakte. De boerderij ligt pal naast het beschermde natuurgebied Stelkampsveld en is in 2015 verlaten. Natuurmonumenten wil vier huizen op het voormalige boerenerf bouwen. © Arjan Gotink

Stikstofminister ziet plan voor nieuwe huizen naast kwetsbare natuur in Barchem als ‘natuurwinst’

Natuurmonumenten die in het buitengebied van Barchem zelf nieuwe huizen laat bouwen. Pal naast een Natura 2000-gebied. Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof, VVD) heeft daar geen moeite mee, zolang dit gebeurt binnen wettelijke kaders.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”