Volledig scherm
PREMIUM
Een reusachtige verlichte kerstboom sierde twee jaar geleden de Groenmarkt in Zutphen. © Archieffoto Ronny te Wechel

Straatbeeld zonder kerstbomen dreigt voor Zutphen, Warnsveld en De Hoven

Een grote verlichte kerstboom als middelpunt van het centrum of als blikvanger van het dorp. Het is de vraag of inwoners van Zutphen en Warnsveld dit jaar kunnen genieten van de sfeervolle kerstreuzen. De gemeente Zutphen heeft de kerstbomen wegbezuinigd. Vorig jaar plaatste Zutphen nog vier grote bomen op verschillende plekken in de gemeente. 

Reusachtige kerstbomen vol met lichtjes. Bij het binnenlopen van de Zutphense binnenstad ontkwamen bezoekers afgelopen jaren in december niet aan de kerstsfeer. In de Stationsstraat en op de Groenmarkt waren de metershoge kerstreuzen niet te missen. Net als op de dierenweide in Warnsveld en bij het standbeeld van de Wandelende Man in De Hoven. Een kerststemming die dit jaar wel eens somberder kan uitpakken. De gemeente Zutphen heeft de kerstbomen in de gemeente wegbezuinigd. 

  1. Mark uit Zutphen is koning, nee de keizer, van de unieke glazen zwembaden voor de jetset die niet alleen in geld wil zwemmen
    PREMIUM

    Mark uit Zutphen is koning, nee de keizer, van de unieke glazen zwembaden voor de jetset die niet alleen in geld wil zwemmen

    Zelf woont Mark Hoentjen in een gewoon huis in Zutphen. Zijn klandizie verkeert in de absolute upper class met huizen van een miljoen euro en meer. Hij bouwt in het atelier van zijn Zutphense bedrijf Underwaterwindows spectaculaire transparante wanden voor zwembaden en pools van regeringsleiders, koninklijke families en succesondernemers, topvoetballers en topartiesten.