Volledig scherm
PREMIUM
Het historische pand aan de Marspoortstraat in Zutphen. Opnieuw loopt het plan van horecatycoon Ayhan Sahin om er een hotel-restaurant te openen vertraging op. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Te vroeg gejuicht: nieuw hotel-restaurant in Zutphen voorlopig nog niet open

Hotel-restaurant 'tOer verwelkomt de eerste gasten niet voor het einde van de zomer. Nadat alle hobbels voor het hotel-restaurant begin mei waren weggenomen, liet Ayhan Sahin weten in juni de deuren aan de Marspoortstraat te open. Daar komt de horecatycoon uit Twello op terug. De opening is niet eerder dan aan het eind van de zomer of misschien zelfs pas in het najaar.

Na acht jaar leegstand zou er in juni eindelijk weer bedrijvigheid zijn in het historische pand aan de Marspoortstraat in Zutphen waar voorheen het inmiddels failliete Berkhotel De Kloostertuin zat. Dit beloofde Ayhan Sahin in mei nadat de gemeente Zutphen groen licht gaf voor het nieuwe hotel-restaurant 'tOer. Deze openingsdatum gaat Sahin niet halen. De Twellonaar verwacht niet eerder dan aan het einde van de zomer gasten te kunnen ontvangen in het pand aan de rivier de Berkel. ,,Wellicht zelfs het begin van het najaar’’, bekent zijn woordvoerder Patrick Dorrestein.

  1. Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)
    PREMIUM

    Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)

    Meer dan vijftig meter lang en twaalf meter breed. Een grote zaal, een verblijf voor de keizer en een heus bordes waar de keizer naar zijn volk kon zwaaien. Het is lastig voor te stellen, maar honderden jaren geleden stond er midden in het centrum van Zutphen een groot paleis. Zutphen wil het paleis weer uit de grond trekken en er een trekpleister in het oosten van het land van maken.