Volledig scherm
PREMIUM
Het historische pand aan de Marspoortstraat in Zutphen. Opnieuw loopt het plan van horecatycoon Ayhan Sahin om er een hotel-restaurant te openen vertraging op. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Te vroeg gejuicht: nieuw hotel-restaurant in Zutphen voorlopig nog niet open

Hotel-restaurant 'tOer verwelkomt de eerste gasten niet voor het einde van de zomer. Nadat alle hobbels voor het hotel-restaurant begin mei waren weggenomen, liet Ayhan Sahin weten in juni de deuren aan de Marspoortstraat te open. Daar komt de horecatycoon uit Twello op terug. De opening is niet eerder dan aan het eind van de zomer of misschien zelfs pas in het najaar.

Na acht jaar leegstand zou er in juni eindelijk weer bedrijvigheid zijn in het historische pand aan de Marspoortstraat in Zutphen waar voorheen het inmiddels failliete Berkhotel De Kloostertuin zat. Dit beloofde Ayhan Sahin in mei nadat de gemeente Zutphen groen licht gaf voor het nieuwe hotel-restaurant 'tOer. Deze openingsdatum gaat Sahin niet halen. De Twellonaar verwacht niet eerder dan aan het einde van de zomer gasten te kunnen ontvangen in het pand aan de rivier de Berkel. ,,Wellicht zelfs het begin van het najaar’’, bekent zijn woordvoerder Patrick Dorrestein.