Volledig scherm
De politie deed onderzoek na het steekincident in Zutphen. © GinoPress B.V.

Tieners uit Zutphen opgepakt voor neersteken man na ruzie over vriendin

VideoDe politie heeft drie inwoners van Zutphen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij op de Spoorstraat van afgelopen maandag 8 april.

Een 18-jarige man en een 17-jarige jongen uit Zutphen werden afgelopen donderdag opgepakt. Vrijdag werd ook een 17-jarige jongen uit de stad aangehouden. De politie maakte dat nieuws aan het eind van de ochtend bekend.

Vuurwapen

De steekpartij ontstond nadat een groep van vijf jongens een vrouw lastig viel. Toen de 18-jarige vriend van de vrouw hier iets van zei ging het mis. De man uit Tilburg werd bedreigd met een vuurwapen en er volgde een vechtpartij. Hierbij werd hij neergestoken. Hij raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar is hij behandeld. 

De politie startte direct een onderzoek en kon vandaag dus melden dat er drie verdachten zijn aangehouden. Zij zitten op dit moment nog vast en worden verhoord.

  1. Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)
    PREMIUM

    Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)

    Meer dan vijftig meter lang en twaalf meter breed. Een grote zaal, een verblijf voor de keizer en een heus bordes waar de keizer naar zijn volk kon zwaaien. Het is lastig voor te stellen, maar honderden jaren geleden stond er midden in het centrum van Zutphen een groot paleis. Zutphen wil het paleis weer uit de grond trekken en er een trekpleister in het oosten van het land van maken.