Volledig scherm
© ANP

Tiental vuurwerkslachtoffers behandeld in ziekenhuizen, ‘veel’ dronkenlappen op eerste hulp in Zutphen

Waar de meeste regionale ziekenhuizen een vrij vlekkeloze jaarwisseling achter de rug hebben, rept Gelre Zutphen juist van een onrustige nacht.

De hectiek werd niet veroorzaakt door vuurwerkslachtoffers, maar door mensen die te diep in het glaasje hadden gekeken. Volgens het ziekenhuis kwamen er ‘veel dronken slachtoffers’ op de eerste hulp terecht, onder wie één iemand met een alcoholvergiftiging.  Van het aantal gewonden als gevolg van vuurwerk geeft ze wel het exacte aantal. Dat ging om twee patiënten, met licht tot matig letsel aan oog en hoofd. Zij konden na behandeling huiswaarts.

Bij het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg was het vooral druk bij de huisartsenpost. ,,Daar zijn elf mensen behandeld, onder wie een aantal als gevolg van alcoholgebruik”, vertelt spoedeisendehulparts Meijer. Zelf had hij het met ‘slechts twee’ patiënten ‘heel erg rustig’. ,,Dat waren geen vuurwerkslachtoffers, maar het ging om breuken die ontstaan zijn tijdens de festiviteiten.”

Opgenomen 

In Gelre Apeldoorn werden drie patiënten behandeld met vuurwerkletsel aan hand en aangezicht. Twee van hen zijn na behandeling ontslagen. De andere is opgenomen met vingerletsel. Ook in het Deventer ziekenhuis werd iemand met handletsel opgenomen. Daar was het verder net als in Isala Zwolle (twee lichtgewonden) rustig. 

Het St. Jansdal verwelkomde drie vuurwerkslachtoffers. Het Harderwijkse ziekenhuis wilde niet toelichten wat de aard van hun verwondingen was. 

  1. Het Dagelijks Bestaan alsnog naar Vitens-terrein in Zutphen
    PREMIUM

    Het Dagelijks Bestaan alsnog naar Vi­tens-ter­rein in Zutphen

    Jeugdzorginstelling Het Dagelijks Bestaan mag toch naar het terrein aan de Weg naar Vierakker verhuizen waar tot 2016 een waterwinstation van Vitens in gebruik was. De gemeente Zutphen gaat met de sloop van enkele gebouwen vanaf februari eerst het gebied bouw- en woonrijp maken. De verwachting is dat Het Dagelijks Bestaan daarna vanaf begin mei kan gaan bouwen en in september op de nieuwe plek van start zal gaan.