Frans Manders, vrijwilliger bij het Wijkteam Noordveen en raadslid voor de PvdA in Zutphen bij de fraai versierde boom aan de Valckstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Frans Manders, vrijwilliger bij het Wijkteam Noordveen en raadslid voor de PvdA in Zutphen bij de fraai versierde boom aan de Valckstraat. © Jeroen Jazet

Tientallen kerstbomen brengen wijk Noordveen nog steeds gezelligheid in lockdown, terwijl gezinnen ze uitbundig versieren

In Zutphen staan verspreid over de wijk Noordveen nog altijd 30 kerstbomen die bewoners kunnen versieren tot ze over een week worden weggehaald. Er zijn prijzen te winnen voor de meest uitbundige boom. Wijkteam-vrijwilliger Frans Manders vertelt hoe er, ondanks een lockdown, dankzij de bomen weer echte saamhorigheid in de wijk is.

 1. Doodzieke Marleen (26) beleeft kerst tussen hoop en vrees: ‘Ik smacht naar die operatie, zodat ik weer kan genieten’
  PREMIUM

  Doodzieke Marleen (26) beleeft kerst tussen hoop en vrees: ‘Ik smacht naar die operatie, zodat ik weer kan genieten’

  Ze maakt af en toe mijmerend een grote sprong in de tijd. Dan dwaalt ze af naar kerst 2021. Denkt ze verlangend aan ‘een betere Marleen’. Zonder pijn. Niet benauwd. Nu ligt ze nog steeds in haar verduisterde kamer in het centrum van Zutphen. Ze smacht naar een levensreddende operatie in Barcelona. Het geld heeft ze via crowdfunding (https://stichtinghoopvoormarleen.nl/) bijna bij elkaar. Maar die cruciale operatie is vanwege corona nog steeds niet gepland.
 2. Jongeren kunnen in Zutphen twee maanden eerder beachsporten: ‘Dikke, warme sokken aan en het zand op, lekker toch?’
  PREMIUM

  Jongeren kunnen in Zutphen twee maanden eerder beachspor­ten: ‘Dikke, warme sokken aan en het zand op, lekker toch?’

  Beachsport in de wintermaanden? ‘Waarom niet?’, dachten ze bij Beach Center Zutphen Warnsveld (BCZW). De vier zandvelden aan de Laan naar Eme gaan een stuk eerder open dan normaal: begin februari al. Voor jongeren tot en met 17 jaar. Want dan kunnen zij in coronatijd in elk geval lekker zweten in het rulle zand. Volleyballen bijvoorbeeld, maar ook in andere sporten kan volop worden ‘gebeacht’.
 1. Gommers: Je kunt een derde golf verwachten
  Play

  Gommers: Je kunt een derde golf verwachten

 2. Auto uitgebrand na knal in Nijmegen
  Play

  Auto uitgebrand na knal in Nijmegen