Volledig scherm
PREMIUM
Een Terletmonteur is aan het maglassen. De productie wordt in Zutphen opgeheven. © Patrick van Gemert

Tientallen werknemers op straat door reorganiserend Terlet in Zutphen

De Zutphense machinebouwer voor de voedselindustrie Terlet staat vanwege achterblijvende omzet voor een forse reorganisatie. Als gevolg daarvan gaan ongeveer 35 vaste arbeidsplaatsen verloren. Het bedrijf onderhandelt momenteel nog met de vakbonden over een sociaal plan voor de werknemers die hun baan kwijtraken.

De productietak van Terlet verhuist naar Duitsland, de bedrijfsonderdelen verkoop, klantenservice en engineering blijven in Nederland. Omdat de fabriek aan de Oostzeestraat op bedrijventerrein De Mars in onbruik raakt gaat dat pand in de verkoop en wordt uitgekeken naar een nieuw onderkomen. Daarbij gaat de voorkeur volgens directeur Raymond Kamp uit naar Zutphen. De naam Terlet verdwijnt uit Zutphen, want het bedrijfsonderdeel dat waarschijnlijk in Zutphen blijft gaat verder onder de naam ProXES Benelux & Scandinavië.

 1. Kerstpakketten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielrenners
  PREMIUM
  Video

  Kerstpak­ket­ten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielren­ners

  Topwielrenner Tom Dumoulin pakt over ruim een maand verlekkerd een van de circa 15.000 kerstpakketten uit die door Hedi over onze aardbol worden gestuurd. De kersthectiek is begonnen bij het kleine Zutphense bedrijf. In het magazijn stopt een team inpakkers dagelijks van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat romige kaasjes, flessen wijn en andere lekkernijen in dozen. ‘Operatie kerstpakket’ is nog steeds een logistieke uitdaging.
 2. Zutphen zet de poort wijd open voor Apeldoornse vastgoedmiljonair op voormalig ROC-terrein

  Zutphen zet de poort wijd open voor Apeldoorn­se vastgoed­mil­jo­nair op voormalig ROC-ter­rein

  Kenmerkende boogramen, midden in het groen aan de rand van de stad. De tastbare herinnering aan het voormalige schoolgebouw aan het Vispoortplein in Zutphen kan zomaar eens binnen afzienbare tijd verleden tijd zijn. De Apeldoornse vastgoedmiljonair Willem Goudkuil wil appartementen op de plek van het voormalig ROC-gebouw ontwikkelen. De gemeente Zutphen staat eventuele sloop van het karakteristieke pand toe.