Foto ter illustratie. Gasfornuizen worden in de Zutphense buurt Helbergen hoogstwaarschijnlijk overbodig en gaan plaatsmaken voor inductieplaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Gasfornuizen worden in de Zutphense buurt Helbergen hoogstwaarschijnlijk overbodig en gaan plaatsmaken voor inductieplaten. © ANP

Toch miljoenen voor Zutphense buurt om honderden woningen van het gas af te halen

Inwoners van de Zutphense buurt Helbergen kunnen langzaamaan beginnen met afscheid nemen van hun gasfornuis. De provincie Gelderland is van plan om bijna 5 miljoen euro uit te trekken om de buurt in de wijk Waterkwartier te verduurzamen. Met dat geld wil de gemeente Zutphen ruim 700 woningen in de buurt van het gas afhalen. 

0 reacties

  1. Zwembad Ruurlo rijgt records aaneen, mede dankzij het zoute water: ‘Hopen over magische grens te gaan’
    PREMIUM

    Zwembad Ruurlo rijgt records aaneen, mede dankzij het zoute water: ‘Hopen over magische grens te gaan’

    Zwembad De Meene in Ruurlo stevent af op een ‘magische’ bezoekersgrens deze zomer. Waar woensdag het dagrecord van tweeduizend zwemmers al werd verbroken, hoopt bestuurslid Bas Bernauer dat er, over de hele zomer gezien, vijftigduizend bezoekers komen. ,,Een keihard record is dat niet, maar vijftigduizend is wel een magische grens voor ons als zwembad. Het zou héél bijzonder zijn.”