Hennepplantage
Volledig scherm
Hennepplantage © ANP

Tot 6 jaar cel voor 21 leden Gelderse wietbende

De Rechtbank Gelderland heeft maandag straffen tot 6 jaar cel opgelegd aan 21 verdachten voor hun rol in of rond een professionele hennepbende met een growshop in Velp als hoofdkwartier. De verdachten kwamen uit onder meer  Apeldoorn, Zutphen Duiven, Arnhem Aalten, Doetinchem en Laag Zuthem. 

 1. Nadine (34) strijdt tegen ongewenst imago van haar baan: ‘Mensen hebben verkeerd beeld’
  PREMIUM
  5

  Nadine (34) strijdt tegen ongewenst imago van haar baan: ‘Mensen hebben verkeerd beeld’

  Veroordeelden begeleiden bij een werkstraf of ex-gevangen begeleiden na hun straf. Dat is zo'n beetje het beeld wat vele Nederlanders hebben van een reclasseringswerker. Aan die beeldvorming moet wat veranderen, vindt Nadine Cremers (34). Om van het geitenwollensokkenimago af te komen deelt de Achterhoekse elke dag haar belevenissen en strubbelingen op Instagram. ,,Ik hoop een beetje begrip bij te brengen.’’
 2. Marco (47) krijgt tas vol boodschappen van de kerk: ‘Aan mij zul je nooit zien dat ik het moeilijk heb’
  PREMIUM
  1

  Marco (47) krijgt tas vol boodschap­pen van de kerk: ‘Aan mij zul je nooit zien dat ik het moeilijk heb’

  De inflatie is op het hoogste niveau sinds meer dan veertig jaar. En dat merken we vooral in de supermarkt. Hoe kunnen we in deze dure tijden nog een beetje leuk - lees voordelig - boodschappen doen? Marco Nuis (47) uit Zutphen redt het met zijn 50 euro in de week niet en dus krijgt hij iedere maandag een goed gevulde boodschappentas bij de Evangelische Gemeente Zutphen (EGZ).