Schaapsherder Herbert Nijkamp op zijn inmiddels gestolen tractor. De schaapsherder trekt met zijn schaapskudde door de woonwijken in Zutphen en Eefde om het gras kort te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Schaapsherder Herbert Nijkamp op zijn inmiddels gestolen tractor. De schaapsherder trekt met zijn schaapskudde door de woonwijken in Zutphen en Eefde om het gras kort te houden. © Schapenservice Hurby

Tractor gestolen van schaapskudde die door Zutphen en Eefde loopt: ‘Een beangstigend gevoel’

Herbert Nijkamp en Janny de Vries zitten met hun handen in het haar. De tractor bij hun stal aan de Meijerinkstraat in Zutphen is gestolen. Vanaf deze plek trekt het tweetal met honderden schapen door Zutphen en Eefde om het gras in woonwijken kort te houden.

  1. Merkwaardige bollen op boerderij van Willem-Jan in Eefde blijken bijzondere oorlogsrelikwieën
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Merkwaardi­ge bollen op boerderij van Wil­lem-Jan in Eefde blijken bijzondere oorlogsre­li­kwieën

    Op het erf van de boerderij van Eefdenaar Willem-Jan Rood (75) liggen al decennialang merkwaardige stalen bollen. Rood gebruikte de bollen als extra ballast op zijn tractor. Hij gaf nog meer gewicht aan de haltervormige voorwerpen door er beton in te gieten. Dit alles om het voertuig beter in balans te houden op oneffen terrein. Die bollen blijken bijzondere oorlogsrelikwieën te zijn.