Tractorpuller Reiner Sundermeijer eert zijn overleden vader met Proud Eagle

VIDEOReinier Sundermeijer moet het bekennen: tractorpullers zijn vakidioten. Wat zonderlinge figuren, die constant vol liefde denken aan hun tractor. Die van Voorstenaar Sundermeijer heeft een prachtige naam: Proud Eagle. Het bakbeest is vernoemd naar zijn in 2009 overleden vader Arend. ,,Een eerbetoon’’, zegt Sundermeijer, die zaterdag meedoet aan Tractorpulling Lochem, in de Supersport 3.6 ton Topklasse. Dat is het hoogste landelijke niveau.

Sundermeijer - tenger, pezig en gebruind - valt in het niet bij de Proud Eagle. Bijna liefdevol geeft hij een klopje op de knalrode motorkap van het gevaarte. ,,'t Is een mooi beestje, hè?’’ Hij beklimt het bakbeest en laat het ronken en rook spuwen. De hond des huizes is al lang niet meer onder de indruk. Die rent gezellig om de Proud Eagle heen te ravotten met een bal.

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.