Tractorpuller Reiner Sundermeijer eert zijn overleden vader met Proud Eagle

VIDEOReinier Sundermeijer moet het bekennen: tractorpullers zijn vakidioten. Wat zonderlinge figuren, die constant vol liefde denken aan hun tractor. Die van Voorstenaar Sundermeijer heeft een prachtige naam: Proud Eagle. Het bakbeest is vernoemd naar zijn in 2009 overleden vader Arend. ,,Een eerbetoon’’, zegt Sundermeijer, die zaterdag meedoet aan Tractorpulling Lochem, in de Supersport 3.6 ton Topklasse. Dat is het hoogste landelijke niveau.

Sundermeijer - tenger, pezig en gebruind - valt in het niet bij de Proud Eagle. Bijna liefdevol geeft hij een klopje op de knalrode motorkap van het gevaarte. ,,'t Is een mooi beestje, hè?’’ Hij beklimt het bakbeest en laat het ronken en rook spuwen. De hond des huizes is al lang niet meer onder de indruk. Die rent gezellig om de Proud Eagle heen te ravotten met een bal.

  1. Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op
    PREMIUM
    video

    Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op

    Een zwart gat? Welnee. Het leven van Theo Ankoné gaat gewoon door na het neerzetten van een nieuw werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan voor tachtigplussers (30 kilometer en 603 meter). De 85-jarige Warnsvelder geniet intens na van het huzarenstukje dat hij donderdagavond leverde in Geleen. En Turbo Theo waarschuwt zijn mogelijke opvolger alvast: ,,Als iemand anders mijn record dit jaar nog verbetert, krijgen ze in Limburg weer met mij te maken. Dan waag ik onmiddellijk een nieuwe poging.’’