Volledig scherm
De trein bij Joppe na de aanrijding, de takken hangen nog aan de trein. © Rens Hulman

Treinen tussen Deventer en Zutphen rijden weer na aanrijding met boom

UpdateTreinreizigers tussen Deventer en Zutphen hebben sinds vrijdagmiddag 17.30 uur te maken met een verstoring van de dienstregeling. De reden dat er op het traject geen treinen rijden is het gevolg van een aanrijding bij Joppe. Rond 21.15 uur vrijdagavond rijden de treinen weer volgens dienstregeling. Wat zuidelijker, bij Rheden, rijden nog altijd geen treinen.

De laatste beperkingen tussen Deventer en Zutphen zijn inmiddels voorbij. ProRail meldt dat er aan het eind van de middag een aanrijding heeft plaatsgevonden tussen een omgewaaide boom en een lege trein. Het ongeval was in de omgeving van Joppe. De machinist is ongedeerd, ProRail is ter plaatse gegaan. De boom is waarschijnlijk omgewaaid tijdens het slechte weer.

Rond 19.00 uur meldde Prorail dat de aannemer al een heel eind is met het verwijderen van de boom. Daarom wordt de trein klaar gemaakt voor vertrek. Het voertuig wordt momenteel weggesleept door een andere trein. De ruiten zijn gebarsten en de voorzijde is beschadigd. De bovenleiding is gecontroleerd en is in orde. Niet veel daarna is de dienstregeling weer opgestart.

Een stukje verder op hetzelfde spoor, tussen Arnhem Centraal en Dieren, rijden er ook geen treinen door een overwegstoring. Aanvankelijk zou dit tot ongeveer 19.00 uur duren, maar inmiddels is de eindtijd bijgesteld naar zaterdag 02.00 uur. Er rijden daarom in de avond stopbussen tussen Arnhem Centraal en Dieren (en tussenliggende stations). Tussen Zutphen, Brummen en Dieren rijden taxibusjes en tussen Arnhem Centraal en Dieren kunnen reizigers gebruikmaken van snelbussen.

Ook deze storing heeft te maken met de flinke buien die in de regio zijn gevallen. Door de vele regen zijn bij Rheden op de Mauritiusstraat de relaiskasten bij de overweg onder water komen te staan, waardoor er op dit traject momenteel geen treinen rijden.