Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Trio laat spoor van vernielingen achter in Zutphen

Een drietal mannen is afgelopen weekend opgepakt voor een reeks vernielingen in Zutphen.

Het trio, twee Zutphenaren en een Rotterdammer, werd zondagochtend tegen 06.45 uur in de boeien geslagen op Basseroord. ,,Ze hadden ontzettend veel lol samen door een groot aantal auto’s te vernielen. Spiegel voor spiegel moest het ontgelden.....o wat een lol hadden ze!,’’ meldt de politie Zutphen  op haar facebookpagina. Daarnaast hadden de mannen ook een winkelruit vernield. Bij de vernielingen had één van de mannen zijn eigen hand opengehaald. 

De mannen met leeftijden van 25, 29 en 45 jaar werden overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de vernielingen in onderzoek.

  1. Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op
    PREMIUM
    video

    Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op

    Een zwart gat? Welnee. Het leven van Theo Ankoné gaat gewoon door na het neerzetten van een nieuw werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan voor tachtigplussers (30 kilometer en 603 meter). De 85-jarige Warnsvelder geniet intens na van het huzarenstukje dat hij donderdagavond leverde in Geleen. En Turbo Theo waarschuwt zijn mogelijke opvolger alvast: ,,Als iemand anders mijn record dit jaar nog verbetert, krijgen ze in Limburg weer met mij te maken. Dan waag ik onmiddellijk een nieuwe poging.’’