Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Trio laat spoor van vernielingen achter in Zutphen

Een drietal mannen is afgelopen weekend opgepakt voor een reeks vernielingen in Zutphen.

Het trio, twee Zutphenaren en een Rotterdammer, werd zondagochtend tegen 06.45 uur in de boeien geslagen op Basseroord. ,,Ze hadden ontzettend veel lol samen door een groot aantal auto’s te vernielen. Spiegel voor spiegel moest het ontgelden.....o wat een lol hadden ze!,’’ meldt de politie Zutphen  op haar facebookpagina. Daarnaast hadden de mannen ook een winkelruit vernield. Bij de vernielingen had één van de mannen zijn eigen hand opengehaald. 

De mannen met leeftijden van 25, 29 en 45 jaar werden overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de vernielingen in onderzoek.

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.