De spoorwegovergang aan het Westerborchpad in Brummen is een van de onbewaakte overwegen die  deze week gesloten is door spoorwegbeheerder ProRail.
Volledig scherm
PREMIUM
De spoorwegovergang aan het Westerborchpad in Brummen is een van de onbewaakte overwegen die deze week gesloten is door spoorwegbeheerder ProRail. © Maarten Sprangh

Twee onbewaakte spoorwegovergangen definitief gesloten in Brummen: ‘Echt beter voor veiligheid’

Twee onbewaakte spoorwegovergangen in Brummen en Leuvenheim zijn deze week definitief gesloten door spoorwegbeheerder ProRail. Volgens de gemeente Brummen worden hierdoor mogelijk gevaarlijke situaties bij de overgangen voortaan beperkt. Buurtbewoner Marian Repkes (61) is tevreden met het besluit. „Heel begrijpelijk.”

0 reacties

  1. Verkoop moet van ’t Nut in Warnsveld een tweede huiskamer maken: ‘Nu wordt het een echt buurthuis’
    PREMIUM

    Verkoop moet van ’t Nut in Warnsveld een tweede huiskamer maken: ‘Nu wordt het een echt buurthuis’

    Buurthuis ’t Nut in Warnsveld heeft een nieuwe eigenaar: de David Evekink Stichting. Die gaat het verouderde pand aan Breegraven opknappen en verduurzamen, iets waar de vorige eigenaar Perspectief Zutphen het geld en de expertise voor mist. Perspectief gaat ’t Nut huren van de David Evekink Stichting en hoopt straks meer sociale activiteiten te kunnen bieden in het opgeknapte gebouw. Beide partijen spreken van een ‘win-winsituatie’.