Hanneke Siebelink uit Zutphen verkoopt vanaf eind dit jaar kleding gemaakt van plastic uit de IJssel. Voor haar kledinglijn 'River Fashion' gebruikt de Zutphense plastic afval uit de rivier.
Volledig scherm
PREMIUM
Hanneke Siebelink uit Zutphen verkoopt vanaf eind dit jaar kleding gemaakt van plastic uit de IJssel. Voor haar kledinglijn 'River Fashion' gebruikt de Zutphense plastic afval uit de rivier. © Archief/Arjan Gotink

Van broeken tot jasjes, complete collectie kleding gemaakt van afvalplastic uit de IJssel

Door het coronavirus duurt het wat langer dan verwacht, maar de plannen van Hanneke Siebelink uit Zutphen worden er niet minder door. Al een paar jaar werkt ze aan een modieuze kledinglijn waar plastic afval uit de IJssel in is verwerkt. Nog dit jaar wil ze een proefcollectie presenteren met meerdere broeken, jasjes en jurkjes.

 1. Doodzieke Marleen (26) beleeft kerst tussen hoop en vrees: ‘Ik smacht naar die operatie, zodat ik weer kan genieten’
  PREMIUM

  Doodzieke Marleen (26) beleeft kerst tussen hoop en vrees: ‘Ik smacht naar die operatie, zodat ik weer kan genieten’

  Ze maakt af en toe mijmerend een grote sprong in de tijd. Dan dwaalt ze af naar kerst 2021. Denkt ze verlangend aan ‘een betere Marleen’. Zonder pijn. Niet benauwd. Nu ligt ze nog steeds in haar verduisterde kamer in het centrum van Zutphen. Ze smacht naar een levensreddende operatie in Barcelona. Het geld heeft ze via crowdfunding (https://stichtinghoopvoormarleen.nl/) bijna bij elkaar. Maar die cruciale operatie is vanwege corona nog steeds niet gepland.
 1. Groen en water in plaats van hoogspanningskabels als truc om kabels bij Zutphen onder de grond te werken
  PREMIUM

  Groen en water in plaats van hoogspan­nings­ka­bels als truc om kabels bij Zutphen onder de grond te werken

  Een verwilderd stuk groen onder een kilometerslang tracé aan hoogspanningskabels. Het gebied langs de Den Elterweg tussen Zutphen en Warnsveld lijkt op dit moment nog alles behalve een park om rustig een frisse neus te kunnen halen. Als het aan Dolf Logemann ligt komt daar snel verandering in. Met een klimaatpark op die plek hoopt het GroenLinks-raadslid dat de provincie Gelderland alsnog meebetaald aan het onder de grond wegwerken van de hoogspanningskabels.
 1. Gommers: Je kunt een derde golf verwachten
  Play

  Gommers: Je kunt een derde golf verwachten

 2. Auto uitgebrand na knal in Nijmegen
  Play

  Auto uitgebrand na knal in Nijmegen