Van rapper naar Berend Botje: Pjotr uit Zutphen acteert in nieuwe kinderfilm: ‘Rode loper, alles erop en eraan’

videoPjotr Golsteyn - beter bekend als rapper Pjotr - maakt aan het einde van deze maand zijn acteerdebuut in de kinderfilm Berend Botje. Tussen acteurs als Thomas Acda en Klaas van Kruistum is de Zutphenaar dan door heel het land in de bioscopen te zien. ,,Ik heb de beelden zelf nog niet terug gezien.’’

 1. Tweede VVD’er in Zutphen stopt om schijn belangenverstrengeling te voorkomen: ‘Ik ben verbaasd’
  PREMIUM

  Tweede VVD’er in Zutphen stopt om schijn belangen­ver­stren­ge­ling te voorkomen: ‘Ik ben verbaasd’

  Marieke Schriks stopt per direct als raadslid in de gemeente Zutphen. Door haar voorzitterschap van monumentenorganisatie Wijnhuisfonds dreigt een situatie te ontstaan waarin ze twee petten draagt. Sinds de zomer is de voormalig wethouder van Zutphen daarmee al de tweede VVD’er uit een fractie van drie die vertrekt vanwege mogelijke belangenverstrengeling. Deels op aandringen van burgemeester Annemieke Vermeulen.
 2. Zutphense kunstenares schildert bloemen en planten op 12 Rotterdamse flatverdiepingen: ‘Mijn grootste klus dit jaar’
  PREMIUM

  Zutphense kunstena­res schildert bloemen en planten op 12 Rotterdam­se flatverdie­pin­gen: ‘Mijn grootste klus dit jaar’

  De verf van een schildering op een 12 meter hoge muur van een flat aan de Zutpense Rossinistraat is nog maar net opgedroogd, of kunstenares Tanja Papez is alweer bezig aan een volgende monsterklus. De Zutphense nam gisteren in de Rotterdamse wijk Hoogvliet de kwast ter hand om op elk van de twaalf verdiepingen van een flatgebouw een muurschildering aan te brengen.
 3. Humanistisch Verbond Zutphen viert jubileum met stadswandeling: ‘Het leven van Henriette Polak is de rode draad’
  PREMIUM

  Humanis­tisch Verbond Zutphen viert jubileum met stadswande­ling: ‘Het leven van Henriette Polak is de rode draad’

  Een humane samenleving waarin iedereen vrij is om zijn of haar eigen keuzes te maken. Het Humanistisch Verbond Zutphen brengt die ideeën al 75 jaar aan de man. Om dat jubileum te vieren, heeft de organisatie een boekje en stadswandeling samengesteld. De wandeling, langs plekken die een rol in het humanisme hebben gespeeld, staat grotendeels in het teken van Henriette Polak-Schwarz, die veel heeft gedaan voor het Verbond in Zutphen.