Volledig scherm
Archieffoto van de veerpont tussen Brummen en Bronkhorst. © Jan Ruland van den Brink

Veerponten op de IJssel uit de vaart vanwege hoog water

BRONKHORST/ DIEREN - De veerponten Brummen -Bronkhorst en Dieren- Olburgen zijn woensdag uit de vaart genomen. Dat is gedaan vanwege hoog water op de IJssel.

De gemeente Brummen laat  dat weten op Twitter. Eind oktober vorig jaar werd de veerpont voor het laatst uit de vaart genomen wegens hoog water. Wanneer de pont weer gaat varen, is vooralsnog niet bekend. 

Ook de veerpont tussen Dieren en Olburgen is momenteel uit de vaart. Ook dat wordt veroorzaakt door het hoge water op de IJssel. 

  1. Misdaadjournalist Korterink over zijn boek ‘de Holleeders’: ‘Schijthoer wil ik best aanpassen’

    Misdaad­jour­na­list Korterink over zijn boek ‘de Holleeders’: ‘Schijthoer wil ik best aanpassen’

    In de rechtbank van Zutphen diende de zaak van een ex-vriendin van Willem Holleeder, Nicky Visser en haar ex-man Christiaan Krawinkel tegen misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink en zijn uitgever Just Publishers. Korterink schreef het boek “de Holleeders” waarin hij verslag doet van rechtbankverslagen van de zaak Holleeder. Visser en Krawinkel willen vanwege bepaalde passages dat het boek uit de handel wordt genomen, een rectificatie en een schadevergoeding van 10.000 euro per persoon.
  2. Inwoners en huisarts uitten harde kritiek op kankeronderzoek Eefde: ‘Nutteloos en neemt de onrust niet weg’

    Inwoners en huisarts uitten harde kritiek op kankeron­der­zoek Eefde: ‘Nutteloos en neemt de onrust niet weg’

    De Eefdese oud-huisarts Herman Suichies uit harde kritiek op het kankeronderzoek dat de GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft uitgevoerd in Eefde. Hij noemt de uitkomsten ‘nutteloos’ omdat er niet alleen gekeken is naar het aantal kankergevallen in Eefde-West, maar naar het dorp Eefde als geheel. ,,Daardoor zijn de uitkomsten van het onderzoek verdund en halen ze alles behalve de onrust onder inwoners weg”, aldus Suichies.