Het asielzoekerscentrum in Zutphen gisteravond.
Volledig scherm
Het asielzoekerscentrum in Zutphen gisteravond. © Rens Hulman

Verdachte steekpartij azc Zutphen wordt na corona-onderzoek overgeplaatst

De man die ervan wordt verdacht gisteravond een medebewoner van het asielzoekerscentrum (azc) in Zutphen te hebben gestoken, wordt waarschijnlijk overgeplaatst.

Slachtoffer en dader hadden gisteravond ruzie in het azc aan de Voorsterallee. Daarbij stak de verdachte het slachtoffer, die aan zijn hand gewond raakte. Hij is in het ziekenhuis behandeld. De verdachte is meegenomen door de politie. Over de identiteit van de betrokkenen is nog niks bekend gemaakt.

Gezondheidsrisico's 

Na zo'n incident in een azc is het gebruikelijk dat een van de betrokkenen wordt overgeplaatst, maar gezien de coronacrisis wordt nu eerst onderzocht of dat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. ,,Voorop staat wel dat de veiligheid binnen de muren van het azc gegarandeerd is”, zegt woordvoerder Edward Ernst van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers.   

In de Nederlandse azc’s is volgens hem nog geen coronabesmetting vastgesteld. ,,We hebben een paar twijfelgevallen gehad, maar die bleken allemaal negatief”, zegt Ernst. Volgens hem houden de bewoners van de azc’s zich ook aan de algemeen geldende regels en richtlijnen van de coronacrisis. ,,Ze zijn net zo bang om besmet te raken als de rest van Nederland.”

  1. Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolutie
    PREMIUM

    Van gieten naar genieten: Alain Schepers gidst ons door de bierrevolu­tie

    Nog niet zo lang geleden dronken Nederlanders voornamelijk pils. Thuis een halveliterfles of vers getapt in de kroeg. Sinds de ‘bierrevolutie’ is ontketend, verzuipen we zowat in de keuzes voor speciaalbieren en alcoholvrije varianten. De verkoop hiervan stijgt voor het tiende jaar op rij. Maar wat weten we ervan? Het is de heilige missie van bierdeskundige Alain Schepers uit Ruurlo om de achtergebleven kennis over de rijke wereld van het gerstenat op te vijzelen. ,,Je kunt het als zendelingenwerk beschouwen.’’