Volledig scherm
© ANP XTRA

Verdachte van afpersing in Vaassen en Zutphen mag cel uit om leven te beteren

De 26-jarige Ö.T. uit Grave mag zijn cel verlaten om te laten zien dat hij zijn leven kan beteren. Op 7 november moet hij nog wel voor de rechter verschijnen voor onder meer afpersingszaken in Vaassen en Zutphen.

T. zou tussen april en oktober 2018 iemand in onder meer Vaassen en Zutphen hebben gedwongen om 9000 euro aan hem af te geven. Dat deed hij met dreigende berichten. Hij zou een slachtoffer ook een paar keer hebben gedwongen in een auto te stappen om samen te pinnen en dreigend met een auto op hem af zijn gereden. Ook werden er mensen langs het huis van het slachtoffer gestuurd, die hem niet al te vriendelijk op het hart drukten contact op te nemen met T.

De Gravenaar wordt ook verdacht van het stelen van sieraden en een laptop uit een woning in Vaassen. Ook zou hij mensen via Marktplaats hebben opgelicht en iemand in Vaassen hebben mishandeld.

De rechtszaak kon vandaag niet worden afgedaan omdat een persoonlijkheidsrapport nog niet klaar is. Zijn advocaat vroeg om voorlopige vrijlating, zodat T. aan het werk kan om zijn slachtoffers terug te betalen. De rechtbank vond dat een goed plan.