Nu het nog kan steekt Riet Baarssen een kaarsje aan in de katholieke kerk in Borculo.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu het nog kan steekt Riet Baarssen een kaarsje aan in de katholieke kerk in Borculo. © Ruben Meijerink

Verdriet om sluitingen katholieke kerken in regio Zutphen en Achterhoek: ‘Maar het geloof blijft’

Emotie, verdriet, maar ook berusting en begrip. Zo reageren kerkgangers op de sluiting van tien van de dertien rooms-katholieke gebedshuizen in de regio Zutphen/Achterhoek. Er zijn zorgen over hoe nu verder. ,,Een pastoor zei al eens bij een uitvaart van één van de priesters: regel daarboven meer grondpersoneel, anders gaat het mis.”

4 reacties

 • A. Bulten

  2 maanden geleden
  De kerken krijgen nu de rente van hun beleid. Met dwang bereik je niets : nuchter naar de ochtenmis en daarna naar school, geen zakgeld wanneer je niet naar de avondmis op zaterdag ging 's zondags kon niet vanwege het voetbal. Dit is bij een hele generatie blijven hangen. Over de misstanden bij diverse internaten zullen we het maar niet hebben.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  Als er kerken leeg komen te staan en/of afgestoten gaan worden, weet ik nog wel een actueel zeer zinvolle bestemming: namelijk als priklocatie voor de GGD in de strijd tegen Corona. In het West Duitse Bielefeld is er ook een priklocatie in een kerk, de Brackweder Kirche, en het is daar een doorslaand succes. Lange rijen met mensen die zowel voor de boosterprik komen alsook nog steeds mensen die voor de 1e prik komen, met daaronder veel oorspronkelijk sceptische religieuze mensen..
 • Frans Bonnes

  2 maanden geleden
  @ Willem, wat is er mis met / aan een moskee?
 • Willem de Gelre

  2 maanden geleden
  Zolang er maar geen moskeeën voor in de plaats komen, dus hopelijk voor de bevolking daar niet teveel D66, GL en PvdA binnen de gelederen.