De speeltuin aan de Brugstraat in Zutphen. De grond onder de speeltuin bevat een te hoog loodpercentage, blijkt uit onderzoek van de provincie Gelderland.
Volledig scherm
PREMIUM
De speeltuin aan de Brugstraat in Zutphen. De grond onder de speeltuin bevat een te hoog loodpercentage, blijkt uit onderzoek van de provincie Gelderland. © Jeroen Jazet

Vervuilde grond onder speeltuinen in Zutphen: ‘Ik laat de kinderen hier niet meer spelen hoor’

De grond onder meerdere speeltuinen in Zutphen bevat dusdanig veel lood, dat ouders het advies krijgen maatregelen te nemen nadat kinderen er hebben gespeeld. Als kinderen tot en met 7 jaar een te grote hoeveelheid lood binnen krijgen, dan kan de groei van de hersenen geremd worden.

 1. Rijksdienst raadt Zutphen af vergunning te verlenen: ‘Parochiecentrum tast waarde Sint-Janskerk aan’
  PREMIUM

  Rijks­dienst raadt Zutphen af vergunning te verlenen: ‘Parochie­cen­trum tast waarde Sint-Jans­kerk aan’

  De bouw van een parochiecentrum op het plein naast de Sint-Janskerk in Zutphen stuit op weerstand van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). De RCE – die onder het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap valt – adviseert het Zutphense college van burgemeester en wethouders af te zien van het verlenen van een zogenoemde omgevingsvergunning. Het college had om een advies gevraagd.
 1. Agent schuldig verklaard voor moord op George Floyd
  Play

  Agent schuldig verklaard voor moord op George Floyd

 2. Café Biessels is er klaar voor, zelfs plafond is geschilderd
  Play

  Café Biessels is er klaar voor, zelfs plafond is geschil­derd