Volledig scherm
PREMIUM
De natuurspeeltuin in het Berkelpark in Zutphen. Maandag beet een verwarde man er een jongen in zijn schouder die er speelde met kinderen van de buitenschoolse opvang BSO Bolderburen Zutphen. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Verwarde man die kind in schouder beet viel eerder kinderen lastig in andere speeltuin in Zutphen

De man die maandag in een natuurspeeltuin in het Berkelpark in Zutphen een jongen in zijn schouder beet, blijkt een dag eerder twee jongens in een andere speeltuin te hebben lastig gevallen. In een speeltuin aan de andere kant van de stad achtervolgde hij twee jongens van 5 en 8.

De twee jongens uit Zutphen speelden zondag aan het begin van de avond in de speeltuin achter de Jumbo in de wijk Waterkwartier. Hier werden zij achtervolgd en lastiggevallen door de man, waarna ze naar huis renden. ,,Mijn zoon van 8 speelde met een vriendje politie en boef. Ineens kwam de man achter ze aan fietsen. De jongens klommen onder een speeltoestel en daar pakte de man het vriendje van mijn zoon vast’’, vertelt vader Joran Grip.

  1. Fiscus mocht huurtoeslag bewoners Bronsbergen niet intrekken

    Fiscus mocht huurtoe­slag bewoners Bronsber­gen niet intrekken

    De Belastingdienst heeft ten onrechte de huurtoeslag stopgezet van een aantal bewoners van park Bronsbergen in Zutphen, oordeelt de Raad van State. De fiscus had in 2017 het standpunt ingenomen dat de woningen deel uitmaken van een vakantiebestedingsbedrijf, waardoor de Zutphenaren geen recht op huurtoeslag hadden. Door de Wet op de huurtoeslag, die in 2016 inging, hebben huurders van recreatiewoningen sinds begin 2018 namelijk niet langer recht op huurtoeslag.