Volledig scherm
PREMIUM
Het Koelhuis-eigenaren Bert Hoogeveen en Mieke van Tilburg zitten gerieflijk op meubilair uit het Amersfoortse stationsrestaurant 'Perron 4/5 volgens Tollius'. Het is een van de voorbeelden van hergebruik in de Zutphense evenementenlocatie. © Rob Voss

Via Utrechtse stationstrap naar het nieuwe dakpaviljoen van Het Koelhuis in Zutphen

Een stalen trap uit het Utrechtse station. Meubilair van het stationsrestaurant uit Amersfoort. Het Koelhuis in Zutphen zit midden in een transformatie en hergebruikt spullen waar ze maar kan.

Eigenaren Mieke van Tilburg en Bert Hoogeveen willen het stoere, industriële karakter van het monumentale koelhuis De Landbouw op het industrieterrein Noorderhaven behouden. Om dat te bereiken, kiezen zij onder andere voor hergebruik van passende materialen.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.