Volledig scherm
PREMIUM
Henk Mulder van het Comité Herdenking Warmterecord Warnsveld bij de expositie in de Martinuskerk. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

‘Voor ons had Warnsveld gewoon 75 jaar het warmterecord’

Ze konden in Warnsveld op 24 juli wel door de grond zakken, toen het kwik in Gilze-Rijen die dag de 38,8 graden bereikte. Wég warmterecord uit 1944, gevestigd in de tuin van huisarts Jan Thate. En om het extra zuur te maken: wég jubileum-mijlpaal. Het Warnsveldse record (38,6 graden) had 74 jaar en 11 maanden standgehouden en níét 75 jaar.

Desondanks doet het Comité Warmterecord Warnsveld alsof zijn neus bloedt en zijn de jubileumfestiviteiten gestart. ,,Voor ons had Warnsveld 75 jaar het record’’, zegt Henk Mulder van het herdenkingscomité.

  1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
    PREMIUM
    video

    Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

    Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.