Agenten bewaken de spoorweg overgang in Brummen.
Volledig scherm
Agenten bewaken de spoorweg overgang in Brummen. © Persbureau Heitink

Vrachtwagen vast onder de slagboom: even geen treinen tussen Dieren en Zutphen

Het treinverkeer tussen Dieren en Zutphen heeft dinsdagmiddag tijdelijk stil gelegen. Een vrachtwagen die vast zat onder de slagboom van een spoorwegovergang in Brummen zorgde voor problemen. Inmiddels is de vrachtwagen van het spoor en is het treinverkeer hervat.

 1. Bruggenbouwers moeten onze binnensteden door coronatijd loodsen: ‘Hij is onmisbaar’
  PREMIUM

  Bruggenbou­wers moeten onze binnenste­den door coronatijd loodsen: ‘Hij is onmisbaar’

  De corona-crisis versterkt en versnelt trends die al langere tijd gaande zijn in stadscentra. Leegstand loopt op terwijl online shoppen aan populariteit wint. Centrummanagers, zoals Remco Feith uit Zutphen, moeten ervoor zorgen dat binnensteden gezond en vitaal blijven. Ze krijgen binnenkort steun van de provincie Gelderland, die een aanvullende opleiding voor centrummanagers op poten zet. Maar wat doen ze nou eigenlijk precies, die binnenstadsmanagers?
 2. De tijd glipt doodzieke Marleen (26) uit Zutphen door de vingers: ‘De wil om te leven houdt me overeind’
  PREMIUM
  VIDEO

  De tijd glipt doodzieke Marleen (26) uit Zutphen door de vingers: ‘De wil om te leven houdt me overeind’

  Soms is Helma van Dijk de wanhoop nabij als ze aan haar dochter Marleen denkt. Bijvoorbeeld als ze een stel meiden vrolijk kibbelend door Zutphen ziet huppelen. ‘Dat had mijn dochter ook moeten doen’, denkt Helma dan. Maar Marleen (26) kan het niet. De Zutphense is al jarenlang doodziek vanwege een instabiele nek. Een peperdure operatie in Spanje is haar enige optie om in leven te blijven. Daarom is ze een crowdfundingactie gestart (https://stichtinghoopvoormarleen.nl/).