De gevangenis in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
De gevangenis in Zutphen. © EPA

Vrees voor extreem hoge werkdruk door nieuwe zwaarbewaakte gevangenisvleugel

Het openen van een nieuwe gevangenisvleugel speciaal voor zware criminelen, zoals minister Sander Dekker van plan is, zorgt voor een toename van de werkdruk onder gevangenispersoneel. Daarvoor waarschuwt bestuurder Yntse Koenen van vakbond FNV Justitie en Veiligheid. ,,Hoe komen ze aan gekwalificeerd personeel?”

 1. Jonge Zutphense DJ Nunow (18) is hot op Spotify: ‘En dat terwijl ik hardstyle eerst niets aan vond’
  PREMIUM

  Jonge Zutphense DJ Nunow (18) is hot op Spotify: ‘En dat terwijl ik hardstyle eerst niets aan vond’

  Nuno Neijenhuis timmert aan de weg in een muzieksoort die hij drie jaar geleden eigenlijk maar niets aan vond: hardstyle. De 18-jarige Zutphense dance-DJ - artiestennaam: DJ Nunow - oogstte met zijn debuutplaat Mind Game veel lof via streamingdienst Spotify. En hij maakte een nummer met DJ Brennan Heart, bekend van de wereldhit Imaginary. Dit jaar had hij op festivals willen staan. Maar toen stak corona daar een stokje voor. ,,Dat halen we volgend jaar hopelijk in.’’
 2. Nieuwe zwaarbewaakte gevangenisvleugel voor topcriminelen 1 maart open

  Nieuwe zwaarbe­waak­te gevangenis­vleu­gel voor topcrimine­len 1 maart open

  Er komt een extra beveiligde afdeling in een gevangenis in Nederland voor zware criminelen bij wie het gevaar bestaat dat ze binnen de gevangenismuren verdergaan met hun criminele praktijken. De nieuwe afdeling moet 1 maart open gaan. ,,Hoe meer van dit soort type gevaarlijke en roekeloze gedetineerden we binnen trekken, hoe meer plekken we hiervoor nodig hebben,” zegt minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming.
 1. Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen
  Play

  Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen

 2. Tienduizenden restaurants in Italië open ondanks verbod
  Play

  Tienduizen­den restau­rants in Italië open ondanks verbod