Wandelaars bij Kasteel Vorden. Het was zondag druk rondom het kasteel. Plukjes mensen liepen over het landgoed rondom het kasteel. De rechter bepaalde onlangs dat ook over de binnenplaats voor het kasteel vrij gewandeld mag worden. Toch staan er nog altijd hekken bij verschillende ingangen en worden wandelaars met een bord verzocht om te keren.
Volledig scherm
PREMIUM
Wandelaars bij Kasteel Vorden. Het was zondag druk rondom het kasteel. Plukjes mensen liepen over het landgoed rondom het kasteel. De rechter bepaalde onlangs dat ook over de binnenplaats voor het kasteel vrij gewandeld mag worden. Toch staan er nog altijd hekken bij verschillende ingangen en worden wandelaars met een bord verzocht om te keren. © Arjan Gotink

Vrij wandelen bij Kasteel Vorden? De dichte hekken zeggen anders

Iedereen mag vrij wandelen op de paden rondom Kasteel Vorden, óók zonder toegangskaartje. Zo bepaalde de rechter onlangs. Maar wandelaars belanden zondag alsnog voor dichte hekken en worden verzocht om te keren.

 1. 74 jaar, en dan nog een aanhangwagen stelen... ‘Je zou toch zeggen dat het ’n keertje afgelopen moet zijn’
  PREMIUM
  Kamps doet recht

  74 jaar, en dan nog een aanhangwa­gen stelen... ‘Je zou toch zeggen dat het ’n keertje afgelopen moet zijn’

  Als je een zekere leeftijd bereikt hebt, beginnen mensen zoete broodjes met je te bakken. Ik geef u een voorbeeld. „U was gisteren jarig”, stelde de vrouw van het stembureau vast. Ik keek haar aan. Ze had alle rode potloodjes op haar lippen uitgeprobeerd. „Hoe oud bent u geworden?”, ging ze zonder gêne verder. „58”, zei ik. „58 jaar jong”, maakte ze mijn zin af. Mijn vrouw kneep in mijn hand. „Jong”, fluisterde ze. De lach klonk door in elke letter.
 1. Bruls: 'Kabinet zal iets van risico moeten gaan nemen'
  Play

  Bruls: 'Kabinet zal iets van risico moeten gaan nemen'

 2. Reeën steken de weg over en overleven het niet
  Play

  Reeën steken de weg over en overleven het niet