Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe vleugel werd vrijdag feestelijk geopend. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Vrijeschool Zutphen met nieuwe vleugel weer een eenheid

De Vrijeschool Zutphen is sinds vrijdag weer één geheel. Met de opening en ingebruikname van de nieuwe vleugel aan de Weerdslag kunnen alle klassen van het voortgezet onderwijs dit schooljaar weer op één locatie worden ondergebracht

Daarmee komt er een einde aan een enorme logistieke puzzel. Door het groot aantal leerlingen – Zutphen is de grootste middelbare Vrijeschool van Europa – en de beperkte plek moesten de afgelopen jaren lessen uitwijken naar andere locaties. Zo huurde de school lokalen van het Stedelijk en werd de oude locatie aan de Dieserstraat nog ingezet (in 2010 zijn de twee ‘bovenbouwen’ IJssel en Berkel samengevoegd).

  1. Zutphense idealist maakt uiterwaarden schoon, wie helpt hem vandaag?
    Video

    Zutphense idealist maakt uiterwaar­den schoon, wie helpt hem vandaag?

    Met zijn rijzige gestalte en opvallende outfit - oranje hesje en donkere hoed - is hij niet te missen bij het uitkijkplatform aan de Kanonsdijk in De Hoven. Henk Koskamp (58) draagt ook nog eens een witte vlag. ,,Die staat symbool voor mijn overgave aan de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties”, zegt Koskamp. Vandaag gaat hij in de uiterwaarden troep opruimen in het kader van World Cleanup Day en hij hoopt op hulp.