Volledig scherm
Fons Roording kreeg zijn prijzen uit handen van Arjan Vriend, directeur-bestuurder van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. © Vrijwillige Weidevogelbescherming

Vrijwilligersprijs voor vogelaar Roording

Fons Roording van de Weidevogelwerkgroep Zutphen heeft een prijs in de wacht gesleept. De vogelaar uit Warnsveld is verkozen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger van 2019. 

Tijdens de vrijwilligersdag voor boerenlandvogelbeschermers in het Stoomgemaal Hertog Reinoud in Nijkerk kreeg Roording een glazen kievit en een oorkonde uit handen van Arjan Vriend, directeur-bestuurder van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).

Roording kreeg de prijs omdat hij zich volgens de jury met hart en ziel inzet voor de bescherming van weidevogels, maar ook voor patrijzen, uilen en torenvalken. Roording heeft verder hulp geboden bij het opzetten van een lesprogramma voor kinderen over weidevogels en geeft regelmatig weidevogelles op een basisschool in Zutphen.

  1. Luuk Nengerman uit Zutphen bewondert oud-klasgenoot Duncan Laurence: ‘Knap wat hij heeft bereikt’

    Luuk Nengerman uit Zutphen bewondert oud-klasgenoot Duncan Laurence: ‘Knap wat hij heeft bereikt’

    De Zutphense muzikant Luuk Nengerman zat zes jaar geleden in de klas bij Songfestivalwinnaar Duncan Laurence. ,,We deden tegelijkertijd de vooropleiding voor de Rockacademie in Tilburg en waren allebei nog zoekende als muzikant’’, zegt gitarist Nengerman, bekend van de tributebands Touch of Toto en H6. ,,We haalden allebei de Rockacademie. Ik haakte af, het voelde voor mij als een keurslijf. Duncan ging door en ik vind het razendknap wat hij in zes jaar tijd heeft bereikt.’’