Volledig scherm
De hulpverleners op de plek waar de vrouw te water raakte. © Jan Willem Kleinhorstman

Vrouw door omstanders uit water gered in Zutphen

Een oudere vrouw is vanmorgen in Zutphen door omstanders uit het water gered aan de Rijkenhage ter hoogte van de fluisterbootsteiger. Hoe het slachtoffer in het water is geraakt is vooralsnog onduidelijk.

Omstanders - onder andere de schipper van een fluisterboot - handelden in elk geval razendsnel en konden het hoofd van de onfortuinlijke vrouw boven water houden. Inmiddels is het slachtoffer in een bootje aan wal gebracht, zo meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De vrouw is inmiddels overgedragen aan de ambulancedienst voor een check-up.

  1. Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op
    PREMIUM
    video

    Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op

    Een zwart gat? Welnee. Het leven van Theo Ankoné gaat gewoon door na het neerzetten van een nieuw werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan voor tachtigplussers (30 kilometer en 603 meter). De 85-jarige Warnsvelder geniet intens na van het huzarenstukje dat hij donderdagavond leverde in Geleen. En Turbo Theo waarschuwt zijn mogelijke opvolger alvast: ,,Als iemand anders mijn record dit jaar nog verbetert, krijgen ze in Limburg weer met mij te maken. Dan waag ik onmiddellijk een nieuwe poging.’’