Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Archieffoto

Vrouw uit Eerbeek krijgt werkstraf voor verwaarlozing honden

Een 32-jarige vrouw uit Eerbeek is veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur, omdat ze volgens de rechter haar honden heeft verwaarloosd. De dieren zaten opgesloten in te kleine benches, werden te weinig uitgelaten en leden onder een vlooienplaag. 

Bovendien werden de nagels van de vijf honden niet bijgehouden en had de vrouw verzuimd de dierenarts in te schakelen, in een situatie (vermagering) die er wel om vroeg. De honden werden enkel ’s ochtends en ’s avonds in de tuin gedaan om hun behoefte te doen.

Om welk soort honden het gaat is tijdens de zitting niet bekend geworden. Wel bezwoer de vrouw dat ze de situatie met de honden inmiddels beter onder controle heeft en afspraken heeft met de dierenarts en de dierenpolitie. Ze gebruikt een ander soort middel tegen de vlooien en de troep van uitwerpselen in de tuin is opgeruimd. De dieren die eerst te mager waren, krijgen daarnaast volgens haar allerlei soorten voedsel om aan te sterken. 

,,Zonder dier kan ik niet leven", verklaarde ze voor de rechter. Ze was al twee keer eerder veroordeeld voor verwaarlozing van huisdieren. De partner van de vrouw kreeg een voorwaardelijke boete van driehonderd euro.

 1. Kerstpakketten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielrenners
  PREMIUM
  Video

  Kerstpak­ket­ten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielren­ners

  Topwielrenner Tom Dumoulin pakt over ruim een maand verlekkerd een van de circa 15.000 kerstpakketten uit die door Hedi over onze aardbol worden gestuurd. De kersthectiek is begonnen bij het kleine Zutphense bedrijf. In het magazijn stopt een team inpakkers dagelijks van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat romige kaasjes, flessen wijn en andere lekkernijen in dozen. ‘Operatie kerstpakket’ is nog steeds een logistieke uitdaging.
 2. Zutphen zet de poort wijd open voor Apeldoornse vastgoedmiljonair op voormalig ROC-terrein

  Zutphen zet de poort wijd open voor Apeldoorn­se vastgoed­mil­jo­nair op voormalig ROC-ter­rein

  Kenmerkende boogramen, midden in het groen aan de rand van de stad. De tastbare herinnering aan het voormalige schoolgebouw aan het Vispoortplein in Zutphen kan zomaar eens binnen afzienbare tijd verleden tijd zijn. De Apeldoornse vastgoedmiljonair Willem Goudkuil wil appartementen op de plek van het voormalig ROC-gebouw ontwikkelen. De gemeente Zutphen staat eventuele sloop van het karakteristieke pand toe.