MHC-trainer Michael Engelblik werd in 1994 bondscoach van de hockeysters van Maleisië, in aanloop naar de Commonwealth-games.
Volledig scherm
MHC-trainer Michael Engelblik werd in 1994 bondscoach van de hockeysters van Maleisië, in aanloop naar de Commonwealth-games. © Jeroen Jazet

Waarom de oud-bondscoach van Maleisië nu de hockeysters van derdeklasser Zutphen traint

Het liefst was Michael Engelblik (61) na zijn avontuur als bondscoach van de Maleisische hockeysters tot en met de Commonwealth Games van 1998 in het buitenland gebleven. Het liep echter anders. Inmiddels is hij met zes punten uit twee wedstrijden begonnen bij de hockeysters van derdeklasser MHC Zutphen. ,,Want het niveau boeit me eigenlijk helemaal niet.”

  1. Humanistisch Verbond Zutphen viert jubileum met stadswandeling: ‘Het leven van Henriette Polak is de rode draad’
    PREMIUM

    Humanis­tisch Verbond Zutphen viert jubileum met stadswande­ling: ‘Het leven van Henriette Polak is de rode draad’

    Een humane samenleving waarin iedereen vrij is om zijn of haar eigen keuzes te maken. Het Humanistisch Verbond Zutphen brengt die ideeën al 75 jaar aan de man. Om dat jubileum te vieren, heeft de organisatie een boekje en stadswandeling samengesteld. De wandeling, langs plekken die een rol in het humanisme hebben gespeeld, staat grotendeels in het teken van Henriette Polak-Schwarz, die veel heeft gedaan voor het Verbond in Zutphen.