Donderdagmarkt in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Donderdagmarkt in Zutphen. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Wachtlijst is niet langer leidend voor een plekje op de markt in Zutphen

Zutphen stopt met wachtlijsten voor marktkramen. De gemeente wil de weekmarkt op deze manier een impuls geven.

De kwaliteit van een kraam moet leidend zijn om een plaats op de markt van Zutphen te krijgen. Niet langer de wachtlijst. De gemeente gaat de invulling van de weekmarkten daarom aanpassen. Lege plekken worden vanaf nu vergeven op basis van kwaliteit, na overleg tussen de marktmeester en meerdere marktkoopmannen.

 1. Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’
  PREMIUM

  Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’

  Stoppen op je hoogtepunt. Sporters doen het wel eens. Voldaan, op waardige wijze. De Zutphense Marion Traas (50) stopt óók op haar hoogtepunt, met ontmoetingscentrum 't Atrium. Waardig. Maar voldaan? Verre van. Ze móét de deur van haar populaire zaak dichtdoen. Vanwege corona en de daaruit voortvloeiende maatregelen. Haar hart bloedt. ,,De zaak liep als een tierelier. Ik ging eindelijk geld verdienen. Maar met de anderhalvemeterregel kan ik maximaal acht mensen ontvangen. Te weinig, ik zou alleen maar geld gaan verliezen.’’
 2. Drugs, burenruzies en prostitutie: zo groot is de woonoverlast in jouw woonwijk in Zutphen
  PREMIUM
  Interactieve kaart

  Drugs, burenru­zies en prostitu­tie: zo groot is de woonover­last in jouw woonwijk in Zutphen

  Geluidsoverlast, drugsoverlast, extreme woningvervuiling, een vermoeden van criminele activiteiten en overlast door bezoekers van prostitutie bij een woning. Een greep uit de woonoverlast in de gemeente Zutphen in het afgelopen jaar. De gemeente probeert via een proef overlast in de gemeente eerder te signaleren om zo sneller in te kunnen grijpen. Het afgelopen jaar werden er 53 incidenten in behandeling genomen.