Leegstaande parkeerplaatsen en een wandelpad langs de weg. De gemeente Zutphen mikt op een metamorfose voor deze oever langs de Vispoortgracht. Het moet weer een aantrekkelijke route richting de binnenstad worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Leegstaande parkeerplaatsen en een wandelpad langs de weg. De gemeente Zutphen mikt op een metamorfose voor deze oever langs de Vispoortgracht. Het moet weer een aantrekkelijke route richting de binnenstad worden. © Patrick van Gemert

Wandel- en fietspad langs water van Vispoortgracht in Zutphen: fraaie en groene toegang tot de binnenstad

Parkeerplaatsen verdwijnen, de snelheid gaat omlaag en naast meer groen komt er een wandel- en een fietspad langs het water. De Vispoortgracht in Zutphen moet een fraaie en groene toegang tot de binnenstad worden. Als het aan de gemeente ligt gaat de schop er nog dit jaar in de grond.

 1. Zutphens muziektheater zoekt Evita, voor de gelijknamige musical: ‘Ze moet krachtig én klein kunnen zingen’
  PREMIUM

  Zutphens muziekthea­ter zoekt Evita, voor de gelijknami­ge musical: ‘Ze moet krachtig én klein kunnen zingen’

  Bij 's-Gravenstad Muziektheater Zutphen zijn ze naarstig ‘op zoek naar Evita’. Een dame die de hoofdrol kan vertolken in de gelijknamige musical over de wereldberoemde en invloedrijke echtgenote van de Argentijnse president Juan Peron. De musical staat gepland voor maart 2022. ,,We hebben nu tenminste weer iets om naar uit te kijken’’, zegt 's-Gravenstad-voorzitter Arie Kwak.
 2. Druk op gemeente Zutphen opgevoerd om ziekenhuis duidelijkheid te laten verschaffen over toekomst
  PREMIUM

  Druk op gemeente Zutphen opgevoerd om ziekenhuis duidelijk­heid te laten verschaf­fen over toekomst

  Kan iedereen straks nog bij het ziekenhuis in Zutphen terecht voor zorg op de spoedeisende hulp, intensive care, bij de kraamzorg of bijvoorbeeld voor een chemokuur of bloedtransfusies? Dat vraagt de SP Zutphen zich af nadat onrust is ontstaan over de toekomst van Gelre ziekenhuizen in Zutphen. Fractievoorzitter Nils Müller roept de gemeente op om duidelijkheid te verkrijgen bij Gelre, dat tot dusverre niet het achterste van de tong wil laten zien.
 1. Testfestival op Zwarte Cross-terrein voor 10.000 man
  Play

  Testfesti­val op Zwarte Cross-ter­rein voor 10.000 man

 2. Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'
  Play

  Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'