Volledig scherm
PREMIUM
© Rob Voss

‘We zijn allemaal solisten, nu echt, we moeten solisten zijn’

In de derde week van de coronamaatregelen is boodschappen doen ver weg van de ‘beleving’ die het eerst was. Verslaggever Phaedra Werkhoven merkt dat dit haar gemoed begint te raken.

Is het de stuurse blik van de man die met handschoenen aan en zijn neus in een shawl zijn karretje voortduwt? Is het de paniek in de ogen van de vrouw die aan de lopende band de duwstangen van de karretjes met ontsmettingsdoekjes zit te poetsen? Zijn het de onwerkelijke rood-witte linten buiten de supermarkt, waarmee alles wat ooit normaal leek is afgeschermd? Of is het het simpele feit dat ik nu ook mijn dochter amper zie, dat er vandaag een steen in mijn maag zakt terwijl ik alleen door de supermarkt loop?

 1. Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’
  PREMIUM

  Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’

  Stoppen op je hoogtepunt. Sporters doen het wel eens. Voldaan, op waardige wijze. De Zutphense Marion Traas (50) stopt óók op haar hoogtepunt, met ontmoetingscentrum 't Atrium. Waardig. Maar voldaan? Verre van. Ze móét de deur van haar populaire zaak dichtdoen. Vanwege corona en de daaruit voortvloeiende maatregelen. Haar hart bloedt. ,,De zaak liep als een tierelier. Ik ging eindelijk geld verdienen. Maar met de anderhalvemeterregel kan ik maximaal acht mensen ontvangen. Te weinig, ik zou alleen maar geld gaan verliezen.’’
 2. Drugs, burenruzies en prostitutie: zo groot is de woonoverlast in jouw woonwijk in Zutphen
  PREMIUM
  Interactieve kaart

  Drugs, burenru­zies en prostitu­tie: zo groot is de woonover­last in jouw woonwijk in Zutphen

  Geluidsoverlast, drugsoverlast, extreme woningvervuiling, een vermoeden van criminele activiteiten en overlast door bezoekers van prostitutie bij een woning. Een greep uit de woonoverlast in de gemeente Zutphen in het afgelopen jaar. De gemeente probeert via een proef overlast in de gemeente eerder te signaleren om zo sneller in te kunnen grijpen. Het afgelopen jaar werden er 53 incidenten in behandeling genomen.