Volledig scherm
Monique Bosch aan het werk in haar atelier in de Hoven.Ze is één van de kunstenaars die meedoet aan de wintereditie van het landelijke atelierweekend. © Ronny te Wechel

Weekendtips: Landelijk atelierweekend en Pink Floyd in Dronten en Harderwijk

De goedheiligman zet dit weekend in veel plaatsen in Oost-Nederland voet aan wal. Wil je het weekend zonder Sinterklaas doorkomen en heb je nog geen plannen? De Stentor zet de leukste weekenduitjes iedere vrijdag voor je op een rijtje.

Atelierweekend - Van beeldhouwen tot design en van schilderen tot boetseren. Kunstenaars zetten zaterdag en zondag de deuren open tijdens het atelierweekend. Bekijk hier wie er meedoen aan de wintereditie van het atelierweekend.

Pink Floyd -  Liefhebber van theater en de muziekgroep Pink Floyd? In Dronten en Harderwijk komen dit weekend beide onderdelen samen in de theathershow ‘The Wall 40 Years’. De twee uur durende voorstelling is gebaseerd op de live-concerten die Pink Floyd in 1980 en 1981 gaf. De voorstelling is vrijdagavond in Dronten en een dag later in Harderwijk.

The Doors - Ben je meer fan van The Doors dan van Pink Floyd? Dan ben je zaterdagavond in de Maalderij in Heino aan het goede adres. Een tribute band speelt daar de bekendste nummers van de Amerikaanse rockband.

Mythes - Als je geen zin hebt in kunst en muziek dan is een wandeling in Ermelo wellicht iets voor je. Midden op de Veluwe bij landgoed Staverden neemt een boswachter je zondag mee op pad. Hij vertelt je legenden en sagen tijdens een wandeling over het landgoed.

Winterfair - Wil je wat meer in de winterstemming komen? Dan is de winterfair bij de Borkeld in Rijssen een leuk uitje. Vlakbij de A1 vindt vandaag van 16.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur een winterfestijn plaats met lekkernijen, eigengemaakte producten en spelletjes voor jong en oud, zoals boogschieten en een ritje met de brandweerwagen.

  1. Grapperhaus is smokkelpraktijken beu: ‘lockdown’ van gevangenissen in Zutphen en Grave
    PREMIUM

    Grapper­haus is smokkel­prak­tij­ken beu: ‘lockdown’ van gevangenis­sen in Zutphen en Grave

    Een ‘lockdown’ van twee gevangenissen, omdat de minister de vele smokkelacties in de gevangenissen beu is. Na een actie die woensdag begon in Grave (Noord-Brabant) is vandaag ook een grootschalige doorzoeking in Zutphen uitgevoerd. Over de resultaten hult de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zich vooralsnog in nevelen. De acties doorkruisen het strafproces rond de gewelddadige roofoverval op twee bejaarde broers in Heeten.