Het definitieve ontwerp voor de nog te bouwen schoollocatie van het Kompaan College. Vanaf het schooljaar 2023-2024 verhuizen zo'n 800 leerlingen naar deze gloednieuwe school op het voormalige Flamco-terrein in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het definitieve ontwerp voor de nog te bouwen schoollocatie van het Kompaan College. Vanaf het schooljaar 2023-2024 verhuizen zo'n 800 leerlingen naar deze gloednieuwe school op het voormalige Flamco-terrein in Zutphen. © DAT, De Architectengroep Tilburg

Weg vrij voor achthonderd leerlingen in gloednieuw schoolgebouw aan rand van centrum Zutphen

De gemeente Zutphen ziet geen enkel bezwaar voor de verhuizing van de achthonderd leerlingen van het Kompaan College naar de nieuwbouwwijk Noorderhaven. De leerlingen van beroepsgericht onderwijs en mavo zitten nu nog op twee verschillende locaties elders in de stad. Als het aan schooldirecteur Roos Willemsen ligt krijgen de leerlingen vanaf de zomer van 2023 les in een gloednieuwe school op het voormalige Flamco-Terrein.

  1. ‘Sprookje op de Berkel’ dreigt ten onder te gaan aan gebrek aan verbondenheid
    PREMIUM

    ‘Sprookje op de Berkel’ dreigt ten onder te gaan aan gebrek aan verbonden­heid

    De gondelvaart van 2019 in Warnsveld werd afgelast vanwege noodweer en de editie van 2021 kon niet doorgaan door corona. Maar ook volgend jaar gaat ‘het sprookje op de Berkel’ niet door vanwege een gebrek aan deelnemers. Het bestuur van het tweejaarlijkse evenement gaat nu in de slaapstand in de hoop dat zich voor 2024 nieuwe groepen aanmelden, maar de kans dat het spektakel ooit nog ontwaakt, lijkt klein. ,,De onderlinge verbondenheid in de wijken is niet meer zo groot.”