Volledig scherm
Het oesterzwammenproject deed in het verleden mee aan de ‘Circular Economy Challenge’. © Frans Paalman

Welke ondernemers in regio Zwolle en Stedendriehoek bedenken beste hergebruikproject?

De inschrijving voor het hergebruikproject ‘Circular Economy Challenge’ is weer geopend. Ondernemers in de regio Zwolle en Stedendriehoek die plannen hebben voor een circulair product of businessmodel krijgen hierbij een jaar lang begeleiding van de Rabobank, MVO Nederland, KPMG en andere experts.

Het project draait om minder grondstoffenverbruik, minder afval en minder kosten. Ook meer samenwerken en blijven innoveren zijn onderdelen van het project. Om de ondernemers hierbij op weg te helpen is het hergebruikproject in het leven geroepen.

Zwammen op koffiedik

Oud-deelnemers wisselden maandag op bedrijventerrein H2O in Hattemerbroek ervaringen uit met potentiële deelnemers. Eén van de aanwezigen hierbij was het project koffiedik op Hogeschool Windesheim. Het overgebleven koffiedik na het koffie zetten wordt gebruikt als voedingsbodem voor oesterzwammen. Die zwammen worden daarna weer verwerkt in vegetarische bitterballen. In totaal kwamen 175 aanwezigen op de bijeenkomst af.

Het hergebruikproject kent gedurende het jaar een aantal onderdelen. Zo worden meerdere workshops georganiseerd en vinden bedrijfsbezoeken plaats.

Aanmelden voor het project kan bij de Rabobank. De Circular Economy Challenge werd in 2014 bedacht. Afgelopen jaar deden 27 bedrijven mee aan de Circular Economy Challenge.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Warnsveldse warmtewimpel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Warnsveld­se warmtewim­pel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Vierenzeventig jaar en elf maanden stond het Nederlands warmterecord. In de tuin van de Warnsveldse huisarts Thate werd op 23 augustus 1944 38,6 graden gemeten. Reden voor een groots feest in het dorp, nu, 75 jaar later. Dat het record net voor de meet gesneuveld is doordat het in Gilze en Rijen vorige maand 40,7 graden werd, mag de pret niet drukken. Daags voor het feest is er commotie over totaal iets anders: is er iemand uit Gilze en Rijen die de warmtewimpel als symbolisch stokje in ontvangst wil nemen?