Volledig scherm
PREMIUM
Welzijnsorganisatie was de redding voor Zutphenaar Demian Fijma (links). Sociaal werker Niek Wösten (rechts) hielp hem er weer bovenop. © Arjan Gotink

Wethouder belooft Perspectief niet op de schop te gooien, sociale wijkteams in Zutphen blijven bestaan

Sociaal werkers van Perspectief binnen de sociale wijkteams hoeven niet bang te zijn dat hun functie zal verdwijnen. Die belofte heeft wethouder Mathijs ten Broek op het stadhuis gedaan tijdens een bespreking van een nieuwe visie Zutphen opstelde voor de welzijnsorganisatie. Versterking van die wijkteams door zogenaamde Buurttalenthuizen zijn bovendien toch een optie.

Zorgen, ongerustheid, onrust. Er vielen zorgwekkende woorden vanuit de lokale politieke partijen richting wethouder Mathijs ten Broeke over welzijnsorganisatie Perspectief. Het college van burgemeester en wethouders stelde een nieuwe visie op voor Perspectief, dat jaarlijks 1200 Zutphense inwoners ondersteunt vanuit de sociale wijkteams. Sociaal werkers hebben geen idee of hun banen in de huidige vorm blijven bestaan. Laat staan of ze alle inwoners van de gemeente Zutphen kunnen blijven helpen.

  1. Grapperhaus is smokkelpraktijken beu: ‘lockdown’ van gevangenissen in Zutphen en Grave
    PREMIUM

    Grapper­haus is smokkel­prak­tij­ken beu: ‘lockdown’ van gevangenis­sen in Zutphen en Grave

    Een ‘lockdown’ van twee gevangenissen, omdat de minister de vele smokkelacties in de gevangenissen beu is. Na een actie die woensdag begon in Grave (Noord-Brabant) is vandaag ook een grootschalige doorzoeking in Zutphen uitgevoerd. Over de resultaten hult de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zich vooralsnog in nevelen. De acties doorkruisen het strafproces rond de gewelddadige roofoverval op twee bejaarde broers in Heeten.