De voormalig meisjesvakschool aan het Vispoortplein in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
De voormalig meisjesvakschool aan het Vispoortplein in Zutphen. © FOTO HISSINK

Wethouder Zutphen: ‘geen sloop Meisjesvakschool, tenzij er geen andere optie is’

De sloopkogel door de voormalige Meisjesvakschool in Zutphen is voor de gemeente Zutphen alleen een optie als de eigenaar van het pand kan aantonen dat het op geen enkele andere manier mogelijk is om appartementen op het terrein aan het Vispoortplein te bouwen. 

Luxe appartementen op de plek waar menig Zutphenaar vroeger naar school ging. De Apeldoornse vastgoedondernemer Willem Goudkuil wil 32 appartementen uit het hogere segment bouwen aan het Vispoortplein. Hoe het complex eruit komt te zien is nog de vraag. 

  1. Peter Schouten uit Zutphen vanuit Buenos Aires: ‘Ik heb verhalen gehoord van mensen die uitgescholden zijn vanwege coronavirus’
    PREMIUM
    VIDEO

    Peter Schouten uit Zutphen vanuit Buenos Aires: ‘Ik heb verhalen gehoord van mensen die uitgeschol­den zijn vanwege coronavi­rus’

    Peter Schouten ondervindt aan den lijve hoe Europeanen op dit moment in Zuid-Amerika worden behandeld vanwege het coronavirus. De in Zutphen opgegroeide Schouten woont nu in Buenos Aires in Argentinië. ,,Ik hoorde net nog het verhaal dat Nederlanders de bakker waren uitgezet, omdat ze niet konden aantonen dat ze al langere tijd hier in Argentinië waren.”