Nieuwe woningen in de Zutphense nieuwbouwwijk Noorderhaven. Wie straks een nieuwbouwwoning betrekt in Zutphen, zal daar ook daadwerkelijk vijf jaar moeten blijven wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwe woningen in de Zutphense nieuwbouwwijk Noorderhaven. Wie straks een nieuwbouwwoning betrekt in Zutphen, zal daar ook daadwerkelijk vijf jaar moeten blijven wonen. © Archief/Zutphens Persbureau

Wie straks een nieuwbouwhuis in Zutphen koopt moet daar vijf jaar blijven wonen: ‘Woning is om te wonen’

Interactieve kaartZutphen kijkt naar de mogelijkheid om een anti-speculatiebeding in te voeren. Simpel gezegd: als je een huis koopt, dan moet je er vijf jaar in blijven wonen. Doe je dat niet, dan betaal je een boete. De maatregel moet voorkomen dat investeerders nieuwbouwwoningen opkopen om er winst uit te halen. 

  1. Alwéér drugspand gesloten in Zutphen, wat gebeurt er met de bewoner(s)? ‘We laten niemand aan lot over’
    PREMIUM

    Alwéér drugspand gesloten in Zutphen, wat gebeurt er met de bewoner(s)? ‘We laten niemand aan lot over’

    Het gebeurde in Zutphen alweer voor de achtste keer dit jaar: sluiting van een drugspand door burgemeester Annemieke Vermeulen, ditmaal aan de Beethovenstraat. Zij gaf onlangs in een interview met de Stentor aan stevig in te zetten op de aanpak van drugsoverlast. Zutphen lijkt harder door te pakken dan veel andere gemeenten. Wat gebeurt er met de bewoner(s) van een gesloten pand?