de hond van Eric Hennekam had 25 hechtingen nodig na het bijtincident in Zutphen.
Volledig scherm
de hond van Eric Hennekam had 25 hechtingen nodig na het bijtincident in Zutphen. © Eric Hennekam twitter

Wie vertelt het juiste verhaal over aanval ‘pitbullachtige’ hond in Zutphen?

De verhalen over het bijtincident van afgelopen weekend in Zutphen lopen ‘nogal uiteen'. Dat meldt de politie. Daarom is een zoektocht gestart naar getuigen. 

Een hond en vrouw raakten zaterdag gewond op een terras in Zutphen, na een aanval van een ‘pitbullachtig beest'. Dat meldde de man van de vrouw, Eric Hennekam, na afloop van het incident op Twitter. ‘Hij beet onze hond in zijn strot en liet niet meer los’. 

25 hechtingen

Hennekam verklaarde online dat zijn vrouw en hij gezellig op het terras zaten, toen zijn hond ineens werd aangevallen door wat hij een ‘pitbullachtig’ beest noemt. Dat ‘beest’ beet de hond van Hennekam in zijn strot en liet niet meer los. Gevolg volgens Hennekam: ‘Een chaos’. Zijn vrouw werd ook gebeten en zijn hond moest naar de operatiekamer van de dierenarts. De hond heeft volgens zijn baasje 25 hechtingen. Hennekam probeerde na het gebeuren aangifte te doen, maar dat kon volgens hem niet. 

Op zoek naar getuigen

Dit verhaal komt volgens de politie dus niet overeen met het verhaal van andere betrokkene(n). De politie zoekt getuigen die het gebeuren hebben gezien. Het bijtincident gebeurde zaterdag rond 14.15 uur bij een lunchgelegenheid aan de Korte Beukerstraat. Er zaten meerdere personen op het terras. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844. 

Aangifte

De politie bevestigde gisteren dat er inderdaad geen aangifte is opgenomen over het incident op het terras, maar dat het voorval wel als melding is vastgelegd. ,,Onze collega’s hebben bij het bijtincident in Zutphen afgelopen weekend bemiddelend opgetreden. De aanval was niet gericht op mensen, maar als gevolg van het ingrijpen door de eigenaren om de honden uit elkaar te halen, is er gebeten door de honden’’, legde politiewoordvoerder Jacqueline Rustidge uit. ,,Er was dus geen sprake van opzet, dat maakt dat het niet strafbaar is maar civiel.’’ 

 1. Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’
  PREMIUM

  Nooit meer koekjes van Marion in 't Atrium: ‘Ik stop met bloedend hart, mijn basis is weg’

  Stoppen op je hoogtepunt. Sporters doen het wel eens. Voldaan, op waardige wijze. De Zutphense Marion Traas (50) stopt óók op haar hoogtepunt, met ontmoetingscentrum 't Atrium. Waardig. Maar voldaan? Verre van. Ze móét de deur van haar populaire zaak dichtdoen. Vanwege corona en de daaruit voortvloeiende maatregelen. Haar hart bloedt. ,,De zaak liep als een tierelier. Ik ging eindelijk geld verdienen. Maar met de anderhalvemeterregel kan ik maximaal acht mensen ontvangen. Te weinig, ik zou alleen maar geld gaan verliezen.’’
 2. Drugs, burenruzies en prostitutie: zo groot is de woonoverlast in jouw woonwijk in Zutphen
  PREMIUM
  Interactieve kaart

  Drugs, burenru­zies en prostitu­tie: zo groot is de woonover­last in jouw woonwijk in Zutphen

  Geluidsoverlast, drugsoverlast, extreme woningvervuiling, een vermoeden van criminele activiteiten en overlast door bezoekers van prostitutie bij een woning. Een greep uit de woonoverlast in de gemeente Zutphen in het afgelopen jaar. De gemeente probeert via een proef overlast in de gemeente eerder te signaleren om zo sneller in te kunnen grijpen. Het afgelopen jaar werden er 53 incidenten in behandeling genomen.