Wieger van der Spek (links) vertelt over het zonnepark van 14.500 panelen dat Solarfields op de voormalige vuilstort heeft geïnstalleerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Wieger van der Spek (links) vertelt over het zonnepark van 14.500 panelen dat Solarfields op de voormalige vuilstort heeft geïnstalleerd. © Arjan Gotink

Windpark in Zutphen moet Engeland en Amerika achterna met plan voor opslag van energie in enorme batterijen

De drie windmolens bij Zutphen krijgen mogelijk drie gigantische batterijen waarmee stroomopslag mogelijk wordt. Dat vertelde eigenaar Joost Schlatmann zaterdag tijdens de landelijke Open Energiedag, waarop geïnteresseerden een kijkje mochten nemen ín de windturbines. 

1 reactie

 • A. Bulten

  2 weken geleden
  Dit als alternatief voor de volle energie transitie in Oost-Nederland ? Of is het weer een subsidie verhaal ? Plannen die zonder subsidie kunnen hebben bij mij de voorkeur.
 1. Ondanks burenprotest tóch nieuwe plannen voor windmolens tussen Zutphen en Eefde: ‘Weten dat dit pijn doet’
  PREMIUM

  Ondanks burenpro­test tóch nieuwe plannen voor windmolens tussen Zutphen en Eefde: ‘Weten dat dit pijn doet’

  Drie windmolens van ruim 180 meter. Eén aan de zuidkant van het Twentekanaal, twee aan de noordkant. Het waterschap en IJsselwind geven niet op nadat de Raad van State het plan voor de zomer vernietigde. Nog dit jaar vragen de initiatiefnemers achter de nieuwe molens tussen Zutphen en Eefde een nieuwe vergunning aan bij de provincie Gelderland. ,,We hebben een verantwoordelijkheid naar onze nieuwe generatie.’’