Screenshot uit de video van ‘Rick Harris’ over de bevrijding van Zutphen. Hier rechts een soldaat van de Stoottroepen van het Commando Brabant.
Volledig scherm
PREMIUM
Screenshot uit de video van ‘Rick Harris’ over de bevrijding van Zutphen. Hier rechts een soldaat van de Stoottroepen van het Commando Brabant. © YouTube

YouTuber tovert beelden van bevrijding Zutphen om tot haarscherpe kleurenvideo: ‘Zo komt oorlog veel dichterbij’

MET VIDEOAlsof je erbij bent. Zo komen de beelden van de bevrijding van Zutphen bijna binnen, nu een hobbyist uit Leidschendam ze uit eigen beweging heeft bewerkt, ingekleurd en verfijnd. Met allerlei technische snufjes heeft hij 77 jaar oude beelden enorm weten op te krikken. ,,Dit is veel aansprekender voor met name jongere generaties.”

0 reacties

 1. Bert (51) vindt bewijs dat 5000 jaar eerder dan gedacht mensen leefden in huidig Zutphen: ‘Rendierjagers’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Bert (51) vindt bewijs dat 5000 jaar eerder dan gedacht mensen leefden in huidig Zutphen: ‘Rendierja­gers’

  Op zoek naar resten van een boerennederzetting van zo’n 500 jaar voor Christus deed Bert Fermin (51) in Zutphen een historische vondst. Op het terrein van de voormalige jeugdgevangenis ontdekte de archeoloog resten van een rendierjagerskamp. Het is de oudste menselijke nederzetting tot nu toe in Zutphen, tussen de 13.000 en 15.000 jaar oud. ,,Een aanwijzing dat hier al mensen leefden ver voor we tot op heden dachten.’’
 2. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.