Volledig scherm
Ziggy zingt tijdens The Voice, maar helemaal van harte ging het niet. © RTL

Ziggy ‘The Voice’ Krassenberg uit Zutphen geholpen aan poliep op stembanden

Ziggy Krassenberg uit Zutphen is maandag geopereerd aan zijn stembanden. De The Voice-kandidaat is geholpen aan een poliep. De 18-jarige zanger heeft een spreekverbod van vijf dagen en houdt de komende drie weken rust.

Omdat hij niet mag praten, beantwoord Ziggy vragen per WhatsApp. ,,Ik had al een langere tijd last van mijn stembanden. Het begon allemaal net voor de blind auditions, met een keelontsteking”, schrijft Ziggy. ,,Toen ben ik verder gegaan met zingen, waardoor ik helaas een poliep op mijn stembanden kreeg. Ik ben er best wel van geschrokken, want het is toch wel iets wat geen enkele zanger wil dat hem of haar overkomt natuurlijk!”

Niet meer zo soepel

Waar Ziggy in eerste instantie dacht door te kunnen gaan, merkte hij op een gegeven moment toch dat hij niet meer kon zingen zoals hij voor ogen had. ,,Ik besloot in te grijpen toen ik bepaalde nummers niet meer kon zingen. Ik merkte dat ik ging overschakelen en dat het niet meer zo soepel ging als eerst! Daarna heb ik meteen een afspraak gemaakt met de KNO-arts.”

Uitzondering

Hoewel zingen eigenlijk niet meer mocht, maakte hij toch een enkele uitzondering. Zoals tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zutphen, waar Ziggy het lied Losing My Religion van R.E.M. zong. ,,Optreden voor de burgemeester, dat vond ik bijzonder en gewoon belangrijk om nog te doen.”

Spreekverbod

Afgelopen maandag werd Ziggy in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort behandeld aan zijn poliep. ,, Tijdens deze operatie branden ze het overtollige slijm weg, en de poliep branden ze ook weg. Na de operatie heb je vijf dagen een spreekverbod en mag je geen woord zeggen. Dat is lastig, maar ook weer niet. Het doet ook gewoon pijn. Het is een wond die moet helen.”

Liveshows

De komende dagen laat Ziggy zich verzorgen door zijn oma in Delft, daarna keert hij huiswaarts richting Zeist. Consequenties voor The Voice hebben de stemproblemen van Ziggy vooralsnog niet. Alle opnames tot aan de liveshows zijn al opgenomen. Of Ziggy er tijdens de live opgenomen finalerondes nog bij is, moet de komende weken nog gaan blijken.

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.