Volledig scherm
PREMIUM
Jan Boersma, directeur van Zilt-Bikes fietst op één van de fietsen voor HTM door zijn werkhal aan de Industrieweg. © Arjan Gotink

Zilt-Bikes sleept grote orders binnen en zorgt voor meer banen in Zutphen

Zutphen krijgt extra werkgelegenheid. Zilt-Bikes, een Zutphense groothandel en onderhoudsbedrijf in fietsen, heeft twee grote contracten bij de Haagse tramdienst HTM en Fletcher Hotels binnengehaald. Ruim 3000 fietsen en 1300 e-bikes moeten voor deze bedrijven worden geleverd, gerepareerd en onderhouden. ,,Dat moet minimaal vijftien nieuwe banen opleveren,’’ zegt directeur Jan Boersma.

Het gaat het bedrijf dat sinds 2013 actief is voor de wind. Na succes met de reparatie van OV-fietsen voor de NS zijn deze nieuwe contracten een grote volgende stap. Deelfietsen worden in toenemende mate gebruikt door reizigers in het openbaar vervoer. Daarnaast willen hotels en campings graag fietsen verhuren zonder zelf verantwoordelijk te zijn voor onderhoud en reparaties. Daarom is er een groeiende vraag naar bedrijven die op grote schaal onderhoud en reparaties kunnen verrichten.